Tabarcan saari – Katamaraanilla Santa Polasta

Tabarcan saari kuuluu vakiretkikohteisiimme Espanjan Costa Blancalla lomaillessamme. Piskuinen Tabarca huokuu historiaa, ja siellä pääsee myös lähelle luontoa. Lapsillekin Tabarcalla on kiintoisaa nähtävää.

Jo pelkästään venematka Tabarcalle voi olla elämys.

Ainakin meidän perheemme pienimpiä kiinnostaa joka kerta kurkistella katamaraanin vedenalaisista ikkunoista saaren kirkkaissa rantavesissä uiskentelevia kaloja. Laivan henkilökunta heittelee usein laidan yli kaloille syötävää, joten kuhina ikkunan takana on taattu.

Saarelle pääsee kätevästi veneellä Santa Polasta, ja Santa Polaan taas ajelee VillaSolin asunnolta noin vartissa.

VillaSolissa asuessa Santa Pola on kätevin lähtöpaikka, vaikka veneitä kulkee Tabarcalle myös Alicantesta ja Torreviejasta.

Katamaraanit lähtevät Santa Polan satamasta, jonka välittömässä läheisyydessä on myös suurehko maksullinen parkkialue, jonne on kätevä jättää auto retken ajaksi.

Merimatkoja kauppaavia yrityksiä innokkaine myyjineen on satamassa runsaasti eikä satamaan Tabarcan matka mielessään suuntaava voi mennä harhaan. Kannattaa valita rauhassa mieluisin palveluntarjoaja ja kysyä ennen lipun ostamista, koska vene on lähdössä.

Kannattaa tietysti mennä sillä aluksella, jonka aikataulu sopii itselle parhaiten. Lippujen hinnat eivät kokemukseni mukaan vaihtele paljoakaan. Edestakainen matka maksaa noin 15 euroa henkilöltä.

Merimatka kestää alle puoli tuntia, ja joillakin veneillä on tosiaan mahdollista katsella loppumatkasta vedenalaista elämää. Lipusta kannattaa pitää huolta, sillä se kelpaa myös paluumatkalle.

Huom! Tarkista kotimatkalla, että menet varmasti oikeaan veneeseen, muuten saatat löytää itsesi vahingossa Alicantesta!

Tabarcan saari tarjoaa kivan retkipäivän niin lapsiperheelle kuin aikuisillekin reissaajille. Paikalla on vanhoja linnoituksia sekä kahviloita ja ravintoloita. Pittoreskista kylästä saa ostaa matkamuistoja, ja rannalla on puhtaat ja kirkkaat uimavedet sekä pieniä kaloja uimisen lomassa bongattavaksi.

Rantaelämän varalta matkaan kannattaa ehdottomasti varata varmuuden vuoksi uikkarit ja ehkä snorkkelikin, vaikka alkuperäinen aie olisikin lähinnä vain kierrellä saarta uimisen sijaan.

Itse tein ensimmäisellä käyntikerralla klassisen uimahousut kotiin -mokan, ja sitten olikin koko pesueella vaatteet kotimatkalla märkinä innokkaan kahlailun seurauksena. Onneksi oli kuuma päivä!

Jos siis kaipaat vaihtelua lähirannalle ja La Marinan hiekkadyyneille sekä kaipaat päivääsi hieman myös kulttuuria, on Tabarcan saari oivallinen valinta päiväretkikohteeksi VillaSolissa lomaillessa.

VillaSolista ja sen vuokraamisesta voit lukea lisää täältä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *