Tabarcan saari – Katamaraanilla Santa Polasta

Tabarcan saari kuuluu vakiretkikohteisiimme Espanjan Costa Blancalla lomaillessamme. Piskuinen Tabarca huokuu historiaa, ja siellä pääsee myös lähelle luontoa. Lapsillekin Tabarcalla on kiintoisaa nähtävää.

Jo pelkästään venematka Tabarcalle voi olla elämys.

Ainakin meidän perheemme pienimpiä kiinnostaa joka kerta kurkistella katamaraanin vedenalaisista ikkunoista saaren kirkkaissa rantavesissä uiskentelevia kaloja. Laivan henkilökunta heittelee usein laidan yli kaloille syötävää, joten kuhina ikkunan takana on taattu.

Saarelle pääsee kätevästi veneellä Santa Polasta, ja Santa Polaan taas ajelee VillaSolin asunnolta noin vartissa.

VillaSolissa asuessa Santa Pola on kätevin lähtöpaikka, vaikka veneitä kulkee Tabarcalle myös Alicantesta ja Torreviejasta.

Katamaraanit lähtevät Santa Polan satamasta, jonka välittömässä läheisyydessä on myös suurehko maksullinen parkkialue, jonne on kätevä jättää auto retken ajaksi.

Merimatkoja kauppaavia yrityksiä innokkaine myyjineen on satamassa runsaasti eikä satamaan Tabarcan matka mielessään suuntaava voi mennä harhaan. Kannattaa valita rauhassa mieluisin palveluntarjoaja ja kysyä ennen lipun ostamista, koska vene on lähdössä.

Kannattaa tietysti mennä sillä aluksella, jonka aikataulu sopii itselle parhaiten. Lippujen hinnat eivät kokemukseni mukaan vaihtele paljoakaan. Edestakainen matka maksaa noin 15 euroa henkilöltä.

Merimatka kestää alle puoli tuntia, ja joillakin veneillä on tosiaan mahdollista katsella loppumatkasta vedenalaista elämää. Lipusta kannattaa pitää huolta, sillä se kelpaa myös paluumatkalle.

Huom! Tarkista kotimatkalla, että menet varmasti oikeaan veneeseen, muuten saatat löytää itsesi vahingossa Alicantesta!

Tabarcan saari tarjoaa kivan retkipäivän niin lapsiperheelle kuin aikuisillekin reissaajille. Paikalla on vanhoja linnoituksia sekä kahviloita ja ravintoloita. Pittoreskista kylästä saa ostaa matkamuistoja, ja rannalla on puhtaat ja kirkkaat uimavedet sekä pieniä kaloja uimisen lomassa bongattavaksi.

Rantaelämän varalta matkaan kannattaa ehdottomasti varata varmuuden vuoksi uikkarit ja ehkä snorkkelikin, vaikka alkuperäinen aie olisikin lähinnä vain kierrellä saarta uimisen sijaan.

Itse tein ensimmäisellä käyntikerralla klassisen uimahousut kotiin -mokan, ja sitten olikin koko pesueella vaatteet kotimatkalla märkinä innokkaan kahlailun seurauksena. Onneksi oli kuuma päivä!

Jos siis kaipaat vaihtelua lähirannalle ja La Marinan hiekkadyyneille sekä kaipaat päivääsi hieman myös kulttuuria, on Tabarcan saari oivallinen valinta päiväretkikohteeksi VillaSolissa lomaillessa.

VillaSolista ja sen vuokraamisesta voit lukea lisää täältä!

Costa Blanca – Parhaat vinkit 2023

villasolilta

Olemme vuokranneet Villa Solin loma-asuntoamme Costa Blancalla jo vuodesta 2017. Näiden vuosien aikana olemme löytäneet useita hyviä retkikohteita alueelta. Esittelen tässä postauksessa niistä parhaat. Jos siis mietit, mitä tehdä Costa Blancalla, nappaa vinkit alta!

Jos taas haluat tietää asunnosta heti lisää, klikkaa tästä linkistä!

Rantakohteita

Koska ollaan Espanjassa, uimaranta on tietysti tärkeä juttu. Asuntoamme lähin uimaranta sijaitsee noin viiden kilometrin päässä, Dunes de La Marina alueella. Kyseessä on siisti ja rauhallinen dyyni- ja luonnonsuojelualue, josta löytyy monta hyvää lekottelupaikkaa.

ranta01

Playa el Rebollolle pääsee kätevästi polkupyörällä. Auto pitää jättää muutaman sadan metrin päähän paikoitusalueelle, jonka vieressä myös lähin ravintola, Bar Costa 21 sijaitsee. Rannalle kävellään tunnelmallisen luonnonsuojelualueen läpi.

Camí del Ruïssos -tien päässä on toinen uimaranta, jonka yhteydessä on myös Candela-ravintola ja rantabaari. Tälle rannalle pääsee autolla ihan viereen. Paikalla on myös lasten kiipeilyteline sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja.

Uimaranta on siisti, hiekkapohjainen ja matala, joten se sopii hyvin pienille lapsille.

Hiekkaranta dyyneineen on yhtenäinen ja useita kilometrejä pitkä, joten alueella on useita hyviä uimapaikkoja, joita voi valita rauhallisemman tai sitten sellaisen, jonka lähellä on enemmän palveluita.

playaaltet

Jos haluaa lähteä hieman kauemmas isommalle rannalle, on Playa El Altet hyvä vaihtoehto. Suuri ja siisti ranta sijaitsee lähellä Alicanten lentokenttää ja siellä voi aaltojen lisäksi ihailla yli lentäviä koneita sekä kaukaisuudessa siintävää Alicanten kaupunkia.

Hyviä uimapaikkoja löytyy myös muun muassa Torreviejasta sekä Tabarcan saarelta, missä on kerrassaan loistavat snorklausvedet!

Retkelle ja ostoksille

Guardamar del Segura. Kaupunki noin 15 minuutin ajomatkan päässä asunnoltamme La Marinasta Torreviejaan päin. Täällä kannattaa piipahtaa ainakin Parque Alfonso XIII -luonnonpuiston takia. Puistoon voi tehdä eväsretken tai sinne voi mennä patikoimaan pidemmänkin lenkin. Paikalla on runsasta luontoa sekä hiekkadyynejä.

Puiston pääsisäänkäynti sijaitsee Carrer Enginyer Miralla, jonka ympäristössä on mukavia kahviloita ja ravintoloita. Vieressä olevassa Reina Sofia Parkissa on iso leikkipuisto sekä kilpikonnalampi, ankkoja ja muita lintuja. Kadun päässä on uimaranta.

Guardamar del Segurasta löytyy muutakin nähtävää, esimerkiksi kauppoja ja arkeologinen museo. Kaupungin korkeimmalla kohdalla on vanha linnoitus, jolta on hienot näkymät sekä merelle että sisämaahan päin. Linnoitusalueelle on vapaa pääsy.

Santa Pola. Toinen viehättävä pikkukaupunki. Santa Pola sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Alicanteen päin. Santa Polasta löytyy nähtävyyksinä esimerkiksi palmupuisto, piskuinen akvaario, suolamuseo sekä huvipuisto, Pola Park.

Pola Park sopii erityisesti pienemmille lapsille. Se on auki varsin epäsäännöllisesti turistikauden ulkopuolella. Aukioloajat voi tarkistaa täältä.

tabarca1

Tabarcan saari. Alicanten eteläpuolella sijaitseva Tabarcan saari on sopiva retkikohde niin historian kuin uimisenkin ystäville. Saarella on pittoreski vanha kylä, jälkiä merirosvoajoilta sekä kristallinkirkas uimavesi, joka sopii hienosti snorklailuun. Saarella on myös ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä.

Kätevimmin Tabarcalle pääsee Santa Polasta. Usean firman katamaraaneja kulkee Tabarcalle säännöllisesti satamasta, jonka läheisyydessä on sekä maksullisia että maksuttomia pysäköintipaikkoja. Meno-paluulippu maksaa noin 15 euroa. Matka Santa Polasta Tabarcalle kestää noin puoli tuntia.

Tabarcalle kulkee katamaraaneja myös Torreviejasta ja Alicantesta, joten paluumatkalla kannattaa olla tarkkana oikean lautan kanssa.

tabarca2

Alicante. Alueen pääkaupunki Alicante tarjoaa lukuisia kulttuuri- ja ostosmahdollisuuksia. Kaupungissa vieraillessa kannattaa käväistä ainakin Castell de la Santa Barbara -linnassa, joka sijaitsee korkean mäen päällä. Linnan pihalla on pieni paikoitusalue, joka on sesonkiaikoina varsin ruuhkainen. Auton voi myös jättää rantakadulle ja nousta linnaan hissillä. Hissi sijaitsee kaupungin uimarannan kohdalla.

kukot

Torrevieja. Torrevieja on suomalaisten suosima rantakaupunki urb. La Marinasta etelään. Kaupungista löytyy paljon palveluita, muun muassa vesipuisto sekä Habaneras-ostoskeskus. Habaneraksen yhteydessä on iso Carrefour-marketti, joka on useimmiten auki myös sunnuntaisin. Torreviejan nähtävyyksistä mainittakoon satamasta löytyvä sukellusvene, joka toimii museona.

Parque de las Naciones. Torreviejassa sijaitseva suuri puisto, josta löytyy säällinen lasten leikkipaikka sekä paljon lintuja, muun muassa kanoja vapaana tepastelemassa!

Zenia Boulevard. Torreviejassa sijaitseva todella iso ostoskeskus, jonne kannattaa suunnata, jos haluaa shoppailla toden teolla. Paljon ravintoloita ja merkkiliikkeitä sekä lapsiperheitä varmasti kiinnostava pelihalli kolikkopeleineen ja keilahalleineen.

rosa

Laguna Rosa. Torreviejan lähellä on kaksi suolajärveä ja luonnonsuojelualue. Toinen järvistä on vaaleanpunainen, ja siksi erityisesti näkemisen ja (kuvaamisen) arvoinen. Huom! Älä mene uimaan, sillä se on kielletty ja kiinni jäämisestä saa sakot.

murcia

Murcia. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sisäämaassa sijaitseva suurempi kaupunki, josta löytyy paitsi Il Corte Inglés -tavaratalo myös kulttuurinähtävyyksiä sekä tunnelmallinen vanha kaupunki.

Viinitilat. Elchen alueella on myös viinitiloja. Emme ole itse vielä käyneet viinitilakierroksilla, mutta esimerkiksi Bodegas Faelo on Trip Advisorissa kehuttu viinitila. Tilalle on asunnolta noin 18 kilometrin matka.

majakka

Cabo de Palos. Noin tunnin ajomatkan päässä La Marinasta etelään sijaitsee hieno Cabo de Palosin majakka. Majakan läheisyydessä on loma-alue sekä runsaasti hyviä hiekkarantoja, jotka sopivat sekä uimiseen että snorklailuun.

cabodepalos

Tekemistä La Marinassa

Pienten lasten kanssa. Jos asunnolta ei halua lähteä kauas, löytyy Urb. La Marinan apteekin läheltä yleinen uima-allas, jonka yhteydessä on pieni vesiliukumäki, trampoliineja ja minigolf-rata. Tänne on asunnoltamme matkaa vain kilometrin verran.

Lisäksi Playa el Rebollon lähellä on karavaanarialue, josta löytyy kaikille vapaassa käytössä oleva leikkipaikka. Sen sijaan paikalla sijaitseva vesipuisto on sesonkiaikaan ainoastaan alueen vieraiden käytössä.

ranta

Uimaan myös talvella! Karavaanarialueen yhteydestä löytyy myös siisti ja laadukas Marina Senses Spa&Wellness -kylpylä, jossa on useita erilaisia altaita ja saunoja sekä kuntosali. Sisätiloissa oleva kylpylä on hyvä uimapaikka sateella tai talvella. Paikalta on mahdollista ostaa myös mm. hierontoja ja muita hoitoja. Kylpylässä ei ole erikseen erityistä lastenallasta, mutta sinne voi muuten hyvin ottaa lapset mukaan. Tietyt ilta-ajat ovat kuitenkin vain aikuisten käytössä. Kylpylän nettisivuilla lisätietoa mm. aukiolosta ja hinnoista!

Ravintolatärppejä La Marinassa:

teteina

Teteina. Laadukas drinkki- ja kahvipaikka, jossa tarjoillaan englantilaistyylistä iltapäiväteetä, smootheja ja tapaksia. Saman omistajan Cafeina-kahvila sijaitsee hieman kauempana asunnosta, mutta on niin ikään visiitin arvoinen paikka.
Nettisivut

Kumar´s. Intialainen ravintola, josta voi hakea myös Take Away -ruokaa.
Facebook-sivu

La Estacion Gastrobar. Asiallinen ja siisti baari, josta saa myös aamiaista ja lounasta.
TripAdvisor

Mulberry II. Hyvä perusruokapaikka, josta listalta löytyy kaikkea intialaisesta ruoasta hampurilaisiin.

Our Plaice. Siisti brittiravintola, jonka listalta löytyy mm. fish & chipsiä ja hampurilaisia.
Nettisivut